Mitől függ egy eljegyzési gyűrű ára?

Eljegyzési gyűrű

Amikor az ember megnézi egy ékszerbolt gyűrűkínálatot, meglepődhet azon, hogy mennyire nagy intervallumban mozognak az árak.
Lehet 100.000 Ft alatt is gyűrűt kapni, de nem ritkák a több millióba kerülő darabok. Nézzük, mitől is függ egy gyűrű ára.

Az első meghatározó tényező az alapanyag mennyisége. Nem mindegy, hogy egy gyűrűhöz hány gramm aranyat használnak fel. Ez ugye függ a gyűrű méretétől, széességétől és vastagságától is. Az is fontos, hogy hány karátos aranyból készül a gyűrű.
Aztán kerülhetnek rá különböző vésések, kézi megmunkálást igénylő extra motívumok, amiket az öntési eljárással nem tudnának megvalósítani. Ez is drágítja a gyűrűt.
Egy eljegyzési gyűrű esetén, ami klasszikus esetben gyémánttal díszített, jelentős árképző tényező a gyémánt értéke. Egy gyémánt értékét nem csupán a mérete határozza meg, hanem a színe, csiszolása, és a tisztasága is. Ezt sokan nem is tudják, ezért szoktak a gyűrűkhöz, és néha a gyémántokhoz is külön certificate-et kiállítani, ami alapján eligazodhatunk a gyémántok útvesztőjében.

Megosztás